tirsdag den 12. juli 2011

Grøn koncert interview

Grøn Koncert-nedtælling: Dúné

Glem fortid og fremtid – lev i nuet

Af Michael Jose Gonzalez
Foto: Peter Svendsen
 

– Grøn Koncert er nok den festival-tour, vi har set mest frem til nogensinde, lyder det fra Mattias Kolstrup fra Dúné, der er med musikkaravanen rundt denne sommer:
– At få lov at spille sammen med en masse fede artister i et fast lineup over hele det lille kongerige foran en masse feststemte mennesker bliver sgu da sjovt! Vi skal bare sætte gang i folks fødder fra tidligt på dagen og så ud og nyde solen og baren backstage. 

Hvordan tror I, det danske sommer publikum tager imod jeres hårdtpumpede og følelsesladede elektro-rock?
– De fleste tror jo stadig, vi er 15 eller sådan noget, så de bliver nok i første omgang overraskede over at se, at flere af bandmedlemmerne har skæg, haha! Når det første chok har lagt sig, håber vi da, at de vil lade sig rive med i de 30 minutter, vi har fået tildelt. Det handler alt sammen om at glemme fortid og fremtid og at leve i nuet i stedet for. 

Click "læs mere" to read the full interview!

/Gaffa

Hvilke plader skal I have med i turbussen?
– Vi tager bare vores iPods med, så er vi frie for at tage stilling til sådan noget, men det er faktisk altid lidt af en kamp at finde ud af, hvad vi skal spille, så det hele bliver meget skizofrent. Det ene øjeblik rocker vi ud til Stone Temple Pilots, og det næste øjeblik prøver vi forgæves at forklare vores crew, hvem Martin Brygmann er, og hvorfor han er sjov.

Hvad vil I få tiden til at gå med undervejs, når I ikke lige spiller koncerter?
– Vi bruger rigtig meget tid på at udvide vores musikalske horisont, øve og skrive nye sange. Vi prøver også at være så sociale med vores familie og kammerater som muligt, hvilket er rigtig svært med vores livsstil.

Har I et ritual, lige inden I går på scenen
– Vi har efterhånden fået bygget et par stykker op. Ud over at varme op og så videre samler vi os i en cirkel, lige før vi går på scenen. Når vi står i cirklen, synger vi en sang og samler hænderne på midten for at råbe "dagens ord" som kan være for eksempel "let's rock" eller "Go aftensmad," bare det er positivt.

Hvem glæder I jer mest til at holde efterfest sammen med?
– TV-2! Vi tror, de går ret kraftigt til barens goder. Vi glemmer aldrig det pinlige optrin, Steffen lavede sidste år backstage til Skive Festival ... Rock'n'roll har virkelig fat i de gutter!

Kan I løfte sløret en smule for, hvad man vil kunne opleve til sommerens koncerter?
– En sekstet, der aldrig har været mere sultne, end vi er nu. Vi havde 10 års jubilæum den 22. marts, men vi har det, som om vi lige er begyndt! Folk kan forvente at have det sjovt, blive underholdt og forhåbentlig gå derfra med en uforglemmelig oplevelse.

Tillægsspørgsmål fra Muskelsvindfonden:
Vi spiller med musklerneMuskelsvindfonden kæmper for at skabe plads til forskelle – bare fordi man ikke har synligt store muskler, behøver man ikke at være slap!

Hvornår føler du dig stærkest?
– Jeg føler mig stærk, når jeg sammen med mine bandkammerater arbejder på et fælles projekt. Vi gør hinanden stærke.
¨
Hvilken muskel vil du helst undvære? – og hvorfor?
– Musklen, der giver kraft til min lilletå, eftersom lilletåen ikke er videre anvendelig.

Hvis du var en superhelt – hvad ville din styrke være?
Min evne til at kede skurkene ihjel med slappe jokes med dårlig timing, som jeg selv synes et voldsomt sjove.

Grøn Koncert finder sted i dagene 14.-24. juli over hele landet. Køb billetter via GAFFA Live.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar